Vitamiin B2 - riboflaviin - eelised, mõjud, tarbimine

riboflaviin-vitamiin-b2-toit

vitamiin-b2-riboflaviinVitamiin B2 (riboflaviin) on vees lahustuv oluline toitaine, mis on oluline rakkude kasvu, paljunemise, energia metabolismi ja raku hingamise reguleerimiseks.

Inimkehas muudetakse B2-vitamiin kaheks peamiseks ensüümiks, mis on vajalikud punaste vereliblede sünteesiks, immuunsüsteemi antikehade tootmiseks ning rasvade, süsivesikute ja valkude lagunemiseks.

Kui teil ei ole teie dieedis piisavalt seda vitamiini, võib see põhjustada nägemist, naha, küünte ja juuste kasvu probleeme, kognitiivse funktsiooni halvenemist, madalat energia taset või põletikku.

Enamik inimesi suudab seda toitainet piisavalt vigastada. Siiski võib esineda juhtumeid, kus täiendavate B2-vitamiiniallikate täiendamine võib tervisele kasulik olla.

Seda lisandit kasutati migreeni peavalu ennetamise ennetusmeetmena. Seda kasutatakse ka vananemise täiendamiseks, detoksikatsiooni soodustamiseks, homotsüsteiini kontsentratsiooni vähendamiseks ja visuaalse tervise säilitamiseks.

Käesolevas artiklis käsitletakse, kuidas B2i vitamiin kehas toimib, kasutab tavapäraseid kasutusviise, kasu tervisele, puudusi, toiduallikaid ja toidulisandeid, ohutust ja kõrvaltoimeid ning võimalikke koostoimeid.

Vitamiin B2 - mis see on?

Vitamiin B2 on B-vitamiini kompleks, mida tavaliselt leidub toidulisandites riboflaviinina. Toidulisandid võivad sisaldada ka riboflaviini 5'-fosfaatnaatriumi sooli.

Paljud taimed ja loomad võivad seda olulist mikroelementi endogeenselt, kuid mitte inimestel toota. Vitamiin B2 on inimeste jaoks oluline, mis tähendab, et peame selle toidust või toidulisanditest saama.

Nagu teisedki B-vitamiini kompleks riboflaviini kasutatakse põhikeha kütuse, adenosiintrifosfaadi (ATP) tootmiseks. Samuti on see oluline tervisliku neerupealiste funktsiooni hõlbustamiseks ja närvisüsteemi funktsiooni säilitamiseks.

Seda leitakse peamiselt inimkehas flavotsensüümide, näiteks koensüümi flaviini adeniindinukleotiidi (FAD) ja flaviinmononukleotiidi (FMN) komponendina.

Neid koensüüme kasutatakse seejärel flavoproteiinides, millel on kehas palju funktsioone.

Vitamiin B2 on vajalik rakkude nõuetekohaseks toimimiseks ja kasvuks ning teiste toitainete, eriti teiste B-rühma vitamiinide aktiveerimiseks.

Uute kliiniliste uuringute andmed näitavad, et riboflaviini lisamisel on antioksüdantne toime. On näidatud, et see pärsib vabade radikaalide kahjustusi ja võib aidata seda kahju kõrvaldada.

Arvatakse, et vitamiin B2 mängib olulist rolli silmade kaitsmisel oksüdatiivse stressi eest. Vabade radikaalide kahjustused võivad põhjustada sarvkesta kahjustusi ja kae.

Katarakt on silmahaigus, kus lääts muutub järk-järgult läbipaistmatuks või külmaks. See põhjustab sageli visuaalset kahjustust ja pimedust.

Kuidas toimib vitamiin B2 inimkehas?

Marylandi Ülikooli meditsiinikeskuse (UMM) andmetel leidub riboflaviini organismis tavaliselt koensüümina, mis tähendab, et seda on vaja proteiinipõhiste ensüümide jaoks.

B2i vitamiini peamine ülesanne on toota kahte kofaktorit, mis on vajalikud paljude erinevate ensüümide normaalseks toimimiseks. Need kaks kofaktorit on flaviinadeniini dinukleotiid (FAD) ja flaviinmononukleotiid (FMN).

FAD ja FMN kasutatakse paljudes ensüümreaktsioonides flavoproteiinide suhtes. Nad toimivad elektroni kandjatena redoks (oksüdatsiooni vähendamise) reaktsioonides, mis on seotud energia metabolismiga.

Need ensüümid on eriti olulised redokskeemia puhul, mis hõlmab rasvhapete oksüdeerumist.

Dr. Josh Axo, Vitamiin B2 on oluline, sest see:

  • Toetab ATP ainevahetust, säilitab energia taseme
  • Aitab rakkudel kasvada ja toimida
  • Aitab säilitada silma ja naha tervist
  • Aitab säilitada terveid vererakke
  • Vähendab vabade radikaalide kahjustusi

Dr Ax märgib, et riboflaviin toimib sünergistlikult teiste B-kompleksi komplekssete vitamiinidega. Näiteks on see vitamiin oluline teede jaoks, kus see on seotud Vitamiin B6 (püridoksiin)vitamiin B9 (folaat) ja vitamiin B3 (niatsiin).

Dr Ax ütleb, et see vitamiin peaks pärinema peamiselt mahepõllumajanduslikest toiduallikatest või kvaliteetsetest multivitamiini toodetest, mis sisaldavad teisi B-rühma pereliikmeid.

UMM ütleb, et B-vitamiinid on inimeste tervisele väga olulised. Neil on oluline osa südame, naha, silmade, vere ja närvide tervises.

B-vitamiini komplekssed toidulisandid kasutatakse hormonaalse tasakaalu, ainevahetuse ja seedetrakti tervise säilitamiseks.

Kõik B-vitamiinid on vees lahustuvad ja rasvas lahustumatud. See tähendab, et neid ei säilitata rasvarakkudes ja nad ei moodusta organismis lahuseid lipiidimolekulidega.

Erinevalt rasvlahustuvatest vitamiinidest, nagu D-vitamiin, ei saa inimkeha neid molekule tulevikus kasutada. Ainult vitamiin B12 suur hulk keha on kaitstud.

Kõik teised B-grupi kompleks vitamiinide kasutamist tuleks korraliku taseme säilitamiseks regulaarselt kasutada. Dr Axi sõnul võib värske vitamiin B2 toidu päevane tarbimine aidata tagada nõuetekohast kättesaadavust ja hõlbustada selle erinevaid füsioloogilisi rolle.

Täiendavad vitamiin B2i eelised

Vitamiin B2 toidulisandid on mõeldud kõrgema energia taseme, kergejõustiku, stressi leevendamise ja meeleolu tasakaalu edendamiseks. B2i täiendava toime määramiseks on siiski vaja rohkem uuringuid.

Vitamiin B2 vajab keha toiduainete lagundamiseks sobivateks energialiikideks ja ATP tootmiseks. Sel põhjusel kasutatakse seda mõnikord energiasäästliku tootena.

Siiski ei ole teada, kas selle vitamiini tarbimine võib suurendada energia taset inimestel, kes juba võtavad piisavalt vitamiini puuduste vältimiseks.

Riboflaviin mõjutab ka kilpnäärme funktsiooni ja neerupealiste funktsiooni. Sel põhjusel väheneb väsimus ja edendatakse füüsilist efektiivsust.

B2 on hormonaalse tasakaalu seisukohalt oluline. Liiga vähe seda vitamiiniravimit suurendab kilpnäärme düsfunktsiooni / haiguse riski. Siiski ei ole teada, kas suurenev tarbimine suurendab kilpnäärmehormooni taset või suurendab metabolismi.

Dr Ax ütleb, et riboflaviin on "kasulik närvisüsteemi rahustamiseks, kroonilise stressi vastu võitlemiseks ja söögiisu, energiat, meeleolu, temperatuuri jne reguleerivate hormoonide reguleerimiseks".

FDA ei ole neid väiteid hinnanud. Rohkem on vaja uurida, kas neid vitamiine kasutatakse nendel eesmärkidel.

Vitamiin B2 toiduallikad

Dr. Axo, mõned parimad toidud vitamiini B2 suurendamiseks, on õlle pärm, rohelised lehed Vitamiin-B2-riboflaviin-sool-toitköögiviljad, toorpiim ja juust, munad, maks, neerud, mandlid, kaunviljad ja seened.

Köögiviljad nagu spargelkapsas, lillkapsas ja Brüsseli idud on samuti head riboflaviini allikad. On palju teisi toite, mis sisaldavad seda vitamiini.

Tavaliselt leidub see toiduainetes nagu flaviinmononukleotiid (riboflaviin-5'-fosfaat) ja flaviinadeniindinukleotiid. Ainult 10% toiduainetest on muudes vormides, nagu näiteks vaba riboflaviin, glükosiidid ja estrid.

Siin on mõned head toiteallikad, mille kogus milligrammi ühe portsjoni kohta on:

  • Veise-, kana-, lambaliha- ja vasikaliha: 3,9 mg / 100 g.
  • Merevetikad: 2,5 mg / 1 tass
  • Veise- ja lamba neerud: 2,5 mg / 100 g.
  • Molluskid ja seepia: 1,5 mg / 100 g.
  • Orgaaniline fetajuust: 1,3 mg / 1 tass
  • Mandlid: 1 mg / 1 tass
  • Herb ja veiseliha: 0,87 mg / 100 g.
  • Makrell: 0,49 mg / 100 g.
  • 1 suur muna: 0,26 mg

Küpsetusprotsess (küpsetamine, juhtimine) ei vähenda riboflaviini kogust, kuid päikesevalguse mõju hävitab selle.

Dr Ax soovitab neid toiduaineid ladustada mis tahes valgusallikast. Ta väidab ka, et on parem süüa või röstida toitu.

Vitamiin B2 Toidulisandid

Võimaluse korral on soovitatav saada vitamiin B2 värsketest orgaanilistest puuviljadest, köögiviljadest, lihast ja piimast.

Mõnede inimeste jaoks ei ole see siiski võimalik ja sellistel juhtudel võib olla kasulik kasutada kvaliteetseid toidulisandeid.

Seal on palju erinevaid toidulisandeid, mis sisaldavad riboflaviini kas ühe koostisosana või kombinatsioonis teiste vitamiinide ja mineraalidega. Tavaliselt on see lisatud B-vitamiini kompleks. See on tablettide ja kapslite kujul.

Kõige sagedamini kasutatavad riboflaviini lisandid on 25, 50 ja 100 mg vahel.

Tehke oma uuringuid erinevate riboflaviinilisandite ostmise ja võrdlemise kohta. Otsige usaldusväärseid tootjaid, kes toodavad kõrge kvaliteediga tooteid.

Pange tähele, et tavaliselt ei ole soovitatav täiendada oma dieeti individuaalsete B-vitamiinidega. See võib põhjustada teiste B-vitamiinide tasakaalustamatust.

Soovitatav on tasakaalustada kõigi B-kompleksi keeruliste liikmete tarbimist, kuna nad teavad, et nad töötavad koos.

Kaitske kindlasti vitamiini B2 lisandit valgusest, et säilitada selle efektiivsus.

Soovitused B2i vitamiini annustamiseks

Meditsiiniinstituudi Toidu- ja Toitumisnõukogu on tuvastanud järgmised soovitatavad vitamiin B2 tasemed:

  • 0,3 milligramm päevas 0ist kuni 6 kuu vanustele imikutele
  • 0,4 mg ööpäevas imikutele 7ist kuni 12-i kuu
  • 0,5 mg päevas lastele alates 1-st kuni 3-aastani
  • 4-i ja 8-i aastat 0,6 mg lastele päevas
  • 9-13 aastat lastele 0,9 mg ööpäevas
  • 1,3 mg päevas meestele vanuses 14 ja vanemad
  • 14-i ja 18-i naistel - 1,0 mg päevas
  • 1,1 mg ööpäevas naistele üle 18i

Koos toiduga manustatakse annus tavaliselt vahemikus 25 kuni 100 mg päevas.

Vähktõve ennetamise uuringutes manustati 80 mg riboflaviini kuni 20 kuud. Teised uuringud viidi läbi 5 mg iga päev 9i aastat.

200-400 mg vitamiini B2 manustati igapäevaselt kuni kolm kuud erinevatel migreeniuuringutel. Mõnedes uuringutes oli peavalu annus palju väiksem - 25 mg päevas.

Parim annus tuleb arsti või muu kvalifitseeritud tervishoiutöötajaga arutada.

Vitamiin B2 kõrvaltoime ja koostoime

FDA riboflaviin anti kui "ohutu" (GRAS) staatus. NMCD hindas B2-vitamiini toidulisandeid suukaudselt ja korralikult manustamisel tõenäoliselt ohututena.

NMCD hindab ka seda vitamiini, mis tõenäoliselt on ohutu rasedatele ja imetavatele naistele RFID tasemel. Suukaudsel manustamisel hinnatakse seda potentsiaalselt ohutuna.

Riboflaviini päevaannust ei kasutata päevas (UL). NMCD kohaselt on suurte annuste kasutamisel piiratud potentsiaal kahjustuste tekkeks selle vitamiini halva imendumise tõttu soolest ja kõrge vabanemiskiiruse tõttu.

Vitamiin B2 on üldiselt toidulisandina hästi talutav. Suured annused võivad põhjustada kõhulahtisust või muuta uriini oranžiks.

Mõned ravimid, mida B2-vitamiin võib mõjutada, hõlmavad antikolinergilisi ravimeid, fenobarbitaali, probenetsiini ja tetratsüklilisi antibiootikume.

Mõned ravimid, mis võivad mõjutada B2i seisundit, on antibiootikumid, torasiin (kloorpromasiin), Rubex (doksorubitsiin) ja suukaudsed rasestumisvastased vahendid.

Helge psillium, boor, raud ja foolhape võivad mõjutada ka B2i vitamiini omastamist organismis.

Kui soovite kasutada konkreetset terviseesmärki, küsige oma arstilt B2-vitamiini täiendamist. Enne ravimi võtmist konsulteerige oma arstiga, kui te võtate retseptiravimeid ja / või teil on mingeid tervisehäireid.

Ultra Vit B kompleks võib olla kasulik:
  • Aju ja närvisüsteem
  • Terved juuksed ja nahk
  • Südame tervis, immuunfunktsioon
  • Energiale
Lisateave
b-rühmad-vitamiinid-hind-ost-kasu

Palikite komentara